AZLAN SENSEI ™

Bahasa Jepun Professional

    

WELCOME TO

AZLANSENSEI™

AZLANSENSEI™, one of the Malaysia's most exclusive Japanese language e-learning, for those who demand only the best of what experienced Japanese Language Professional has to offer.

Furthermore, the 'Azlan Sensei Special Indirect & Integrated Method' is not for everyone. It's only for selected a few special students who would like to get the ultimate Japanese language learning experience.

With the guidance of Azlan Sensei - Japanese language Professional, by the end of this exclusive course, you should be able to speak Japanese language based on each level that you have taken, as well as writing and reading Japanese letters (Hiragana, Katakana and Kanjis).

If you follow all the steps provided by Azlan Sensei strictly, you also will have the skill to understand some of the Japanese conversations in your real life (in your personal life or in your carrier).

If you think this learning journey match with your ambition, kindly scroll down for the details.

KATA ALUAN

AZLAN SENSEI KEPADA ANDA SEBAGAI BAKAL PELAJAR BAHASA JEPUN

Biografi

Ogenki desu ka? Apa khabar? Saya Wan Azlan ataupun dipanggil sebagai Azlan Sensei oleh murid-murid saya. Semoga anda sihat dan mempunyai semangat juang yang tinggi untuk belajar bahasa Jepun. Saya pada mulanya belajar di Universiti Malaya dalam Rancangan Persediaan Khas ke Jepun di bawah kelolaan Ambang Asuhan Jepun. Semasa di Jepun, saya mendapat ijazah saujana muda daripada Akita Universiti, Jepun. Selepas graduasi, saya diberi peluang untuk bekerja di Jepun selama beberapa tahun. Secara totalnya, saya menghabiskan masa selama 10 tahun menetap di Jepun sebelum saya kembali ke Malaysia. Tidak lupa juga, saya pernah menetap di Australia selama 3 tahun, dan dalam masa tersebut saya mendapat sijil mengajar bahasa Jepun

Other Platforms

  •   facebook.com/azlansenseiofficial
  •   instagram.com/azlansenseiofficial
  •   azlansensei-e-learning.com

KELAYAKAN

Di antara kelayakan Azlan Sensei berkenaan bahasa Jepun
GRADUAN UNIVERSITI JEPUN

GRADUAN UNIVERSITI JEPUN

UJIAN TERTINGGI BAHASA JEPUN

UJIAN TERTINGGI BAHASA JEPUN

SIJIL MENGAJAR BAHASA JEPUN

SIJIL MENGAJAR BAHASA JEPUN

E-BOOK

Beberapa e-book yang dihasilkan oleh Azlan Sensei
Introduction To Japanese Language

Introduction To Japanese Language

#SpecialFor.. 47 Selected Japanese Words

TEMUBUAL AKHBAR

Perkongsian oleh pihak wartawan Kosmo dan Wilayahku di Malaysia
kosmo

kosmo

Wilayahku

Wilayahku

TEMUBUAL MAJALAH

Perkongsian oleh 2 syarikat Jepun (ketika saya masih bekerja di situ)
ketika di jepun

ketika di jepun

ketika di malaysia

ketika di malaysia

KAEDAH PEMBELAJARAN "ASSIIM" YANG UNIK

 

ASSIIM = AZLAN SENSEI SPECIAL INDIRECT & INTEGRATED METHOD

SAYA MENGGUNAKAN KAEDAH "ASSIIM' IAITU SATU KAEDAH BARU YANG DICIPTAKAN KHAS BERDASARKAN PENGALAMAN SAYA SENDIRI :

" SEBAGAI BEKAS PELAJAR BAHASA JEPUN DI UNIVERSITY MALAYA "

" PERNAH BELAJAR DI UNIVERSITI JEPUN "

" PENGALAMAN BEKERJA DI SYARIKAT JEPUN (DI JEPUN) "

" PENGETAHUAN BEKERJA DI SYARIKAT JEPUN (DI MALAYSIA) "

" MENGAMBIL KURSUS MENGAJAR BAHASA JEPUN DI AUSTRALIA "

" MENGAJAR BAHASA JEPUN SEKARANG INI "

BERMAKSUD KAEDAH 'ASSIIM' INI ADALAH BERDASARKAN REAL LIFE LEARNING

PEMBELAJARAN

ILMU BAHASA JEPUN YANG ANDA AKAN DAPAT DI KELAS AZLAN SENSEI

Ucapan dalam bahasa Jepun

Cara sebutan bahasa Jepun

Kata sifat bahasa Jepun

Kata kerja bahasa Jepun

Kata nama bahasa Jepun

Budaya orang Jepun

Perkataan bahasa Jepun

Perbualan bahasa Jepun

Praktis bahasa Jepun

Tulisan bahasa Jepun

Past Tense

Present Tense

PENGALAMAN DAN PENCAPAIAN

AZLAN SENSEI YANG BERKAITAN DENGAN BAHASA JEPUN
10
TAHUN TINGGAL DI JEPUN (BELAJAR DAN BEKERJA)
20
TAHUN MEMPRAKTIKKAN BAHASA JEPUN
250
JUMLAH PELAJAR (ONLINE DAN OFFLINE)
35000
JUMLAH FOLLOWERS DI FACEBOOK

FEEDBACK DARIPADA BEKAS PELAJAR

Saya mendapati kelas mudah diikuti dan yang penting dapat membina ayat untuk membuat basic conversation. Perlu banyak lagi latihan tetapi sensei memberi foundation yang baik sebagai permulaan. Juga banyak latihan membina ayat dibuat di kelas dan ini sangat membantu.
PUAN RAHANA

PUAN RAHANA

Azlan Sensei provides great introduction to the Japanese language with great focus on proper pronunciations
TUAN KAI FENG

TUAN KAI FENG

Azlan Sensei’s method of teaching is very fun and interactive. No need to be stressed out remembering the japanese characters all at once and still be able to learn the Japanese language with satisfaction for starters.
CIK ELINA

CIK ELINA

Azlan Sensei’s methods are simple and easy to understand especially for beginners
CIK SYAHIDA

CIK SYAHIDA

I have thoroughly enjoyed my Japanese lessons with Azlan Sensei. He is fun, encouraging and always prepared. He ables to make all levels of beginners feel comfortable and welcome. Although I have taken Japanese language in university, Azlan Sensei really knows how to add more value and knowledge even at the starter level. The intensity of the class is great because it constantly reinforces what you know and learn without being intimidated by what you don’t know. I have learned much more conversational Japanese in a more interesting and fun environment class with him and my other classmates than in my university classroom. I highly recommend this class for anyone interested in Japanese or as a supplement class to improve their Japanese proficiency
TUAN ASHRUL

TUAN ASHRUL

BLOG

Penggunaan perkataan ‘kudasai’ dalam bahasa Jepun

Ogenki desuka (apa khabar)? Masih ingat lagi tak dalam entri yang sebelum-sebelum  ini, saya utarakan tentang topik  ‘Yoroshiku Onegai Shimasu’, di mana ia tidak mempunyai maksud yang spesifik, tetapi membawa pengertian mendalam sebagai ‘tolong dan terima kasih’ pada masa yang sama, dan ia juga bergantung kepada situasi. Yoroshiku onegai shimasu juga boleh kita ungkapkan sebagai […]

Aku, aki, kouyou dan momiji 🍁

10 gatsu, nihon wa aki desu. (bulan Oktober, musim luruh di Jepun). Aki wa kirei na kisetsu desu (Musim luruh adalah musim yang cantik). Bukan sahaja  merupakan satu musim yang  cantik, yang berwarna-warni, ada banyak perkara yang kita boleh belajar daripada musim luruh ini. Bagi negara bermusim seperti Nihon, aturan musim adalah bermula daripada Haru […]

Tulisan Kanji untuk ‘besar’

Kali ini saya mahu menulis tentang ‘Oo~’.  Oo tte nan desu ka?( Apa kah ‘Oo~’ ini?). Sepertimana yang tertera di dalam gambar di atas, ‘Oo’ adalah salah satu bacaan kunyomi untuk karakter kanji ‘ 大 ‘, yang membawa maksud ‘besar’ (large / big).  Kita dapat lihat bahawa Onyomi  (bacaan On) bagi kanji ‘ 大 ‘ […]

FACEBOOK

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

5 hours ago

Azlan Sensei

Chikoku , ちこく.

Chikoku adalah noun, bermaksud kelewatan / lambat datang.
Ia juga adalah verb (chikoku shimasu) dan na-adjektif.

✏️ Kyou wa chikoku-shite, moushi-wake-nai desu
(hari ini saya datang lambat, maafkan saya).

✏️ Chikoku-shinai de kudasai (Sila jangan datang lambat)

✏️ Densha ga san-juuppun chikoku-shimashita (keretapi telah kelewatan 30 minit)

~BELAJAR BAHASA JEPUN~
... See MoreSee Less

Chikoku , ちこく.

Chikoku adalah noun, bermaksud kelewatan / lambat datang.
Ia juga adalah verb (chikoku shimasu) dan na-adjektif.

✏️ Kyou wa chikoku-shite, moushi-wake-nai desu
(hari ini saya datang lambat, maafkan saya).

✏️ Chikoku-shinai de kudasai (Sila jangan datang lambat)

✏️ Densha ga san-juuppun chikoku-shimashita (keretapi telah kelewatan 30 minit)

~BELAJAR BAHASA JEPUN~

9 hours ago

Azlan Sensei

Jidouhanbaiki (じどうはんばいき) ialah vending machine.

Nihon ni wa iro-iro-na jidouhanbaiki no taipu ga arimasu. (Di Jepun, ada bermacam-macam jenis vending machine).

~BELAJAR BAHASA JEPUN~
... See MoreSee Less

Jidouhanbaiki (じどうはんばいき) ialah vending machine. 

Nihon ni wa iro-iro-na jidouhanbaiki no taipu ga arimasu. (Di Jepun, ada bermacam-macam jenis vending machine).

~BELAJAR BAHASA JEPUN~

Comment on Facebook

Nur Izzati Amirul Asraf Noralina Nora 'elena' Najib Ali Nadiah Tasrin

Omocha no jidouhanbaiki ga daisuki desu

Mitsuya saida umaiii naaa

24 hours ago

Azlan Sensei

Bolehkah kita menggabungkan bentuk 'te-form' yang berlainan di dalam satu ayat? Bolehhh...

🌱 Pan wo tabete, miruku wo nonde, onaka ga ippai desu. (Saya makan roti, minum susu, dan kenyang)

🌱Enpitsu wo tsukatte, e wo kaite, sensei ni misemashita (mengggunakan pensil, saya melukis gambar dan tunjukkan pada cikgu)

~BELAJAR BAHASA JEPUN~
... See MoreSee Less

Bolehkah kita menggabungkan bentuk te-form yang berlainan di dalam satu ayat? Bolehhh...

🌱 Pan wo tabete, miruku wo nonde, onaka ga ippai desu. (Saya makan roti, minum susu, dan kenyang)

🌱Enpitsu wo tsukatte, e wo kaite, sensei ni misemashita (mengggunakan pensil, saya melukis gambar dan tunjukkan pada cikgu)

~BELAJAR BAHASA JEPUN~

1 day ago

Azlan Sensei

Jika di pejabat, bagaimana kalau kita nak minta kebenaran sebelum melakukan sesuatu?

🌱Kono kami wo tsukatte ii desu ka? (Boleh kah saya menggunakan kertas ini?)

🌱Chotto pen wo kashite kudasai. (Sila pinjamkan saya pen sekejap)

🌱Hocchikisu wo karite ii desu ka? (Boleh saya pinjam stapler?

Menggunakan contoh senario-senario di atas, anda boleh belajar mereka ayat sendiri ya. Harap membantu.

~BELAJAR BAHASA JEPUN~
... See MoreSee Less

Jika di pejabat, bagaimana kalau kita nak minta kebenaran sebelum melakukan sesuatu? 

🌱Kono kami wo tsukatte ii desu ka? (Boleh kah saya menggunakan kertas ini?)

🌱Chotto pen wo kashite kudasai. (Sila pinjamkan saya pen sekejap)

🌱Hocchikisu wo karite ii desu ka? (Boleh saya pinjam stapler?

Menggunakan contoh senario-senario di atas, anda boleh belajar mereka ayat sendiri ya. Harap membantu.

~BELAJAR BAHASA JEPUN~

Comment on Facebook

Nur Izzati Amirul Asraf Noralina Nora 'elena' Najib Ali Nadiah Tasrin

Hai, dozo sensei

1 day ago

Azlan Sensei

Doraemon : Nobita, kono dorayaki wo tabete ii desu ka (Nobita, boleh tak saya makan dorayaki ini?)

Nobita : Zenbu tabete. Mou onaka ga ippai desu (Makan lah semuanya. Saya dah kenyang).

⬆️ Lihat dialog Nobita. Selain menyebut 'te-kudasai', kadang-kadang, semasa bercakap (secara kasual), 'te-form' disebut setakat sebutan 'te' sahaja. Ia masih membawa maksud yang sama.
... See MoreSee Less

Doraemon : Nobita, kono dorayaki wo tabete ii desu ka (Nobita, boleh tak saya makan dorayaki ini?)

Nobita : Zenbu tabete. Mou onaka ga ippai desu (Makan lah semuanya. Saya dah kenyang).

⬆️ Lihat dialog Nobita. Selain menyebut te-kudasai, kadang-kadang, semasa bercakap (secara kasual), te-form disebut setakat sebutan te sahaja. Ia masih membawa maksud yang sama.

Comment on Facebook

Nur Izzati Amirul Asraf Noralina Nora 'elena' Najib Ali Nadiah Tasrin

pastu wak udin pun ckp ye keno..😂😂

Adilah Yg Adil lesson td

Load more

INSTAGRAM

‘OMEDETOU GOZAIMASU’ TO ‘AZLANERS’ SEBAB BERJAYA JOIN KELAS ONLINE BAHASA JEPUN BERSAMA 'AZLANSENSEI'

omedetou gozaimasu = congratulations !
OK tak kalau saya panggil students e-learning saya sebagai ‘AZLANERS‘ ?
AZLANERS adalah gabungan daripada ‘AZLAN SENSEI ONLINE LEARNERS’. Ini bukan vocabulary bahasa Jepun tau 😆

Kepada yang terlepas peluang untuk join, start 1hb November fees dah naik ke rm150/sebulan. Dan akan naik lagi kepada rm200/ sebulan start drpd 1hb December nanti. Salah satu sebab kenaikan fees ialah improvement yang akan sentiasa dibuat supaya semua ‘AZLANERS’ mendapat result yang optimum daripada kelas online ini.

www.azlansensei-e-learning.com/p/kelas-jepun-online

Kepada semua ‘AZLANERS’ yang dah daftar, jangan risau, fees anda semua akan sentiasa sama dengan payment kali pertama. “DEAR ALL AZLANERS !!!"
"ARE YOU READY FOR THE JAPANESE LEARNING???” 💪💪💪
...

28 0

Last 2 weeks punya video, tak sempat share di IG lagi...... Mizu ga nagarete-imasu
水が流れています
Air yg sedang mengalir

Di sini saya menggunakan partikel ‘ga’ yg lebih refer kepada ‘naturally’. Keterangan lajut tentang penggunaan partikel ‘ga’ ni ada di dalam kelas online saya beginner-upper level.

By the way, hari ni 30hb September adalah hari terakhir sebelum fees dinaikkan untuk kelas online ni. Details ada di special website ni >>> www.azlansensei-e-learning.com/p/kelas-jepun-online
...

36 0

TEMPAT BELAJAR & YURAN

SILA PILIH CARA PEMBELAJARAN DAN JUGA PAYMENT METHOD YANG BERSESUAIAN DENGAN ANDA

ORGANISASI PELAJAR

RM 10,000 / SEBULAN
  • sila hubungi saya untuk perbincangan dengan lebih lanjut

TRAINING CENTRE

RM 1,000 / SEBULAN
  • sila hubungi saya untuk perbincangan dengan lebih lanjut

E-LEARNING (ONLINE)

RM 125 / SEBULAN
  • sila hubungi saya untuk perbincangan dengan lebih lanjut

HUBUNGI AZLAN SENSEI !

ANDA SUDAH BERSEDIA UNTUK MENDAFTAR? SILA HUBUNGI SAYA MELALUI BORANG DI BAWAH
Please fill in all of the required fields